torsdag, november 13, 2008

Stoppa Lissabonfördraget och kalla fingrar!

Delade flygblad med föreningen i morse. Alltid lika tråkroligt. Man träffar en del galningar, försöker komma på det ena sättet tokigare än det andra att få folk att ta ett flygblad. De bästa sätten är alltid de som lämnar den fadda bismaken av hatad realityspammare. Men va fan gör man inte?

Man blir lite peppad av människor som klappar en på axeln och säger att man jobbar på bra, och lite road, men också skrämd av de som svär och spottar efter en. Man får vara nöjd med en hopskrynklad papperslapp kastad mot sig. Det är tufft på barrikaderna.

Det var ruskigt lätt att sprida flygbladen, frågan är om det var det oroligt Sd-näraliggande titeln "Rädda den svenska modellen" eller om det var för att det inte är valtid så de flesta trodde det var flygblad med nåt spännande erbjudande om gratis pizza, bra pris på klippning eller vad det nu brukar vara för fina dealar på flyglad som delas ut från icke-partier i icke-valtider, det gick så lätt?

Men det var också ruskigt vilken dålig text det var på flygbladet. Vem var det skrivet för? Vem som läser det där bladet i morgondimman kan de olika EU-fördragen i huvet, hur många är helt säkra på vad ratifisera betyder? Nej, ganska tydligt en produkt av insnöat tänkande långt från dem jag möter i Vantör på dagarna. Inte för att inte de kan kunna några svåra ord, men ändå!

Visst ja. Stoppa Lissabonfördraget!

Mattias

P.S. Under ett tag kommer jag blogga dubbelt, denna post finns därför också att läsa här. D.S

2 kommentarer:

Sd-väljare sa...

Vad är det med "Rädda den svenska modellen" som är sd-likt? Även om det vore det, vad är problemet? Sd förespråkar även bland annat en hållbar miljöpolitik. Ska man exempelvis inte rösta på miljöpartiet på grund av det? Bisarrt.

Mattias Ericson sa...

Tja, det handlade väl mest om en känsla. "Rädda den svenska modellen" kan väl för det snabbt kastade ögat ge asossiationer till uttalanden som rädda svenskheten, eller bevara Sverige svenskt och så vidare. Även en Sd-anhängare torde väl kunna förstå att tankar om bevarandet av den s.k. svenskheten för tankarna till Sd.

Sen kanske du själv kan räkna ut varför jag tycker att det är problematiskt om mitt partis politik skulle likna Sd-politik.

Nej, det är inte perfekt att rösta på miljöpartiet, men det är tusen gånger bättre på alla sätt än att ge sin röst till rasisterna i Sd.