torsdag, november 27, 2008

Men GUD så fånigt!

För ett tag sen, kanske nåt år, blev det med rätta ganska stort liv om att en pressekreterare till Maud Olofsson uppgav att hon var just, Maud Olofsson, i en chat och svarade glatt på frågor. Vad Maud gjorde samtidigt vet jag inte. Kanske gjorde hon nåt viktigare än att kommunicera med sina väljare. Hon var i vart fall inte i rummet, och inte heller på något annat sätt i kontakt med pressekreteraren. I och för sig så hade svaren förmodligen varit lika meningslösa oavsett vem av de två som svarat, men man bör ändå inte ljuga.

Nu tycker sig Resume ha hittat en minst lika upprörande nyhet.

Tydligen var det en chat med Jan Guillou hos Aftonbladet i häromdan. Samtidigt syntes Guillou på stan drickandes kaffe samtidigt. Till en början kan man tycka att det är dumt, man ska inte ljuga, fast lika upprörande är det nog inte om en författare ägnar sig åt fabler. Kanske värre om Aftonbladet gör det. Men vem är förvånad?

I alla fall. När det granskats lite närmare så visar det sig att det upprörande är inte att det inte var Guillous egna svar, för det var det, utan det upprörande är att det inte var hans fingrar som tryckte på tangenterna. WOW Skop! Nån annan tryckte ner Guillous ord på ett tangentbord!

Men hur gick det då till? Guillou var med i telefonen! Vilket så klart går alldeles utmärkt att kombinera med att stå vid centralen och dricka kaffe.

/Mattias

Andra bloggar: Nemo, Salt, Claeskrantz, Svensson, opassande, Sanna Rayman
, MinaModerataKarameller, Rumptroll, Deepedition, Projektpåriktigt, Ledarbloggen

Resumé: Reporter skrev Guillous svar i Aftonbladets chat

Besök gärna mina andra bloggar:
Stadshusvänstern
Fetknoppar - från bulle till pinne

Inga kommentarer: