fredag, oktober 03, 2008

Vi säljer ut bankkrisens stabilaste motmedel!

Den internationella bankkrisen harvar på där ute i den riktiga låtsasvärlden.

När det är bankkris, då är det viktigt att folk tycker sig kunna lita på bankerna, för annars tar de ut sina pengar och så ser vi det jag skrev mitt inlägg i går om. Dessvärre tar inte bankerna så stor notis om detta och visar sig inte ha någon direkt koll på hur säkra våra pengar är, Svenskan drar sig inte ens för att hävda att bankerna vilseleder kunderna. Men det får vara hur det vill med den saken, det är inte vad det här ska handla om.

För en annan sak som är viktig är att man för att effekterna inte ska bli så stora att man har en sektor av ekonomin som inte är så ägarkänslig, som t.ex. allmännyttan eller hela jäkla välfärdssamhället. Då känns det något oroande att vi har en regering i landet, och styre i huvudstaden som gör sitt bästa för att minska det allmänna ägandet och iställer gör allt de kan för att öka det privata ägandet. Precis det ägande som är som känsligast när det blir bankkris. I Sverige har 16 000 kommunala hyresrätter sålts till privata ägare, både till privata värdar och omvandlingar till bostadsrätter, sedan valet 2006. Samtidigt har byggandet av hyresrätter minskat. Det är ännu inte en så stor andel, men det är en himla massa. Självklart har de flesta försäljningarna skett i borgerliga kommuner.

Samtidigt blåser bankkrisen på utanför husknuten och man vet att det som skulle varit bra att ha nu vore grejjer som vår älskade regeringen med den lyssnande Reinfeldt i rask och säker takt tagit bort. Tack för det!

/Mattias
Andra bloggar också om: , , , , , , ,
Kolla även in följande gamla blogginlägg:                       
Skolk i betyget. Nja, det är nog inte en så brilljant idé ändå
Sänkta arbetsgivaravgifter gav få och dyra jobbBorgarna sköter inte skogsförvaltningen!
Alvendal, höga hus och konstigheter!

Intressant?
, , , , , , ,

Inga kommentarer: