måndag, oktober 27, 2008

Tänk att det ska va så svårt att få kärleken rumsren!

Med risk att återigen väcka upp några homofober som varit här och bråkat tänker jag återigen skriva om homoäktenskapet och dess bizarra motståndare.

Apple gör inte bara de snyggaste elektronikprodukterna, utan de har nu också ställt sig bakom den motkampanj som startat mot att förbjuda homoäktenskap i Kalifornien. För trots att USA är superbakåt och att Arnold är republikan så är det så att i flera amerikanska delstater är det tillåtet med homoäktenskap. Det är så lagligt att det nu finns ett lagförslag för att ändra detta och homoäktenskap ska återigen förbjudas i Kalifornien.

Argumenten är väl som vanligt antar jag, likt de svenska KDarnas: "Den logiska och teologiskt grundade spärren mot att bejaka månggifte och äktenskap mellan syskon och på sikt även pedofili och andra perversioner kommer att vara borta om Kyrkomötet säger ja till välsignelse av homosexuella".

Vad homosexualitet har med pedofili och syskongifte har jag svårt att se. Men det har visst inte KDarna som får stöd av tidningen "Dagens" chefredaktör Elisabeth Sandlund. (som om jag inte missminner mig ville ha ett recex av min bok kräftorna, men aldrig skrev om den!) Hon jämför äktenskapslagen med FRAlagen som ju rörde om i grytan ganska rejält.

Det hade varit ganska lustigt att läsa hennes artikel, om det inte var så vansinnigt allvarligt. Hon skriver bland annat skriver att "äktenskapet bör bevaras". Som att det är någon som försöker avskaffa äktenskapet! Ja, förutom de där i USA då som vill att det ska vigas färre människor, och KDarna som inte vill att fler ska få vigas.

Men sen skriver hon också att hon vill att homosexuella ska få ingå ettpartnerskap som "förfinas" och ger "samma trygghet och status som ett äktenskap".

Så då måste man välan dra följande slutsats. Om man menar att äktenskapet är en garant mot pedofili och perversioner, men att man kan ha samma innebörd i ett partnerskap, då är det väl bara bokstäverna som skiljer de båda åt och att det är bokstäverna som håller pedofilen från den pedofila handlingen?

Så enkelt kan det väl inte vara att om homosexuella får gifta sig och att man kallar det äktenskap, då börjar Jeppe i grannstugan knulla ungar och djur, men om de får ingå partnerskap som i praktiken är samma sak så skiter han i det? Kan det månne vara så att det bakom homoäktenskapsmotståndarnas taffliga logik döljer sig en rebus där "äktenskaps" faller bort och kvar blir bara sanningen, homomotståndare. Vilket lätt borde kunna översättas till homofober. Hur det än är, sanningen kommer alltid fram till slut. Ni kommer alltid bli avslöjade som de inskränkta människor ni innerst inne, och oftast ganska långt ut är.

Så, nu kan ni börja anfalla.

/Mattias

Dagen IDG.SE Mer vänster i Uppsala, AntigayretorikHBT-sossen, Svensson, Kyrkoordnaren, Alliansfritt Sverige, jj.n
Nerikes Allehanda, Sydsvenskan, Dagen, Sydöstran, Dagen, Politikerbloggen, Aftonbladet, Världen idag, Helsingborgs Dagblad, Dagen, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Uppsala Nya Tidning, ETC.seVärlden idag,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Technorati Taggar: , , , , ,

Inga kommentarer: