måndag, oktober 27, 2008

Stoppa vräkningar av barn!

Det är djupt oroande att Sverige inte når upp till målsättningen att noll barn ska vräkas. Enligt en lista som kronofogden sammansatt har 578 barn tvingats lämna sina hem i år, en siffra som är något för stor beroende på hur man räknar.

Men om det ändå är hälften som är korrekt så finns det 290 barn i Sverige som i år fått lämna sina hem på grund av hur deras föräldrar sköter, eller inte sköter sig. Anledningen till vräkningarna känner jag så klart inte till, men de är ovesäntligt. Det är djupt omoraliskt att låta barn mista den trygghet som ett hem ger. Vi måste i ett civiliserat samhälle hela tiden ställa barnens behov i första rummet. Inte bara för att de är vår framtid, utan också för att de är helt oskyldiga. Om vi på fullt allvar menar att vi vill nå ett samhälle med mindre klassklyftor och där vår härkomst inte ska spela någon roll är det helt förkastligt att brännmärka barn, för att man blir brännmärkt för livet av att inte ha någonstans att bo är i väldigt få fall inte sant. Alltså väldigt ofta så.

Därför krävs det att Stockholm går före och visar att vi tar barnen på allvar och inte längre låter vräka barnfamiljer utan hittar andra lösningar för dem med problem!

/Mattias


Färre barn än väntat blir vräkta

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Technorati Taggar: , , , , ,

Inga kommentarer: