måndag, oktober 27, 2008

Knarket och rättvisan - en betraktelse!

När jag satt i tingsrätten för några år sen, ja, alltså som nämndeman, hade vi flera fall av narkotikainnehav. Med ett undantag var det mer eller mindre fattiga människor, eller ungdommar från någon av de mer lågt ansedda förorterna i Stockholm.

Det var inte helt ovanligt att narkotikan upptäckts genom en rutinkontroll där man stoppat ungdomen, för det var ju just oftast ungdomar, någonstans i förorten och upptäckt att de hade marijuana eller hasch på sig och så åkte de dit för det. Fick väl nån böter, eller månad på anstalt.

En gång handlade det om kokain. Det var några s.k. Brats från de mer högt ansedda förorterna till Stockholm som satt skärrat bleka utan pappas plånboksskydd på de anklagades bänk. De hade blivit påkomna på en toalett vid Stureplan när de var i full färd med att snorta cocain.

Att det är ganska vanligt med kokain runt Stureplan är väl en illa dold hemlighet, till och med en av snubbarna Filip och Fredrik har ju öppet erkänt i TV att han brukar pyssla med drogen i fråga. Inte har det dock blivit något moraliskt ramaskri om det. Möjligtvis pratas det lite vagt om att något borde göras åt problemet. Men om det nu är så att det är så väldigt vanligt vanligt med kokain på de s.k. inneklubbarna, hur kommer det sig att polisen inte gör som i förorten? Stoppar lite vanligt folk, gör en rutinundersökning och upptäcker droger som de får sitta i kurran för ett tag. Man skulle garanterat få en bra träffbild!

/Mattias

"Förekommer droger överallt"
[SvD1], [SvD2]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Technorati Taggar: , , , , , , ,

Inga kommentarer: