söndag, oktober 05, 2008

Jag vill hellre prata med dig pappa!

I dag kan man läsa i flera olika tidningar om en undersökning som Kkamratposten gjort. De har undersökt vilken typ av umgänge de helst vill ha med sina föräldrar, och det visar sig, tydligen förvånande om man får tro mediagenomslaget, att det inte är lek, pyssel eller spela fotboll man vill ha, utan det är en pratstund med sina föräldrar.

Om man tänker efter en stund är det kanske inte så konstigt i en tid där det rapporteras om mindre än tio minuters samtal mellan föräldrar och barn per dag och det där stressen drar sönder människor. Eller där skräcken över att en skolkamrat ska få för sig att peppra ner alla de ser ger mardrömmar på nätterna. Eller rädslan över vad som ska hända med föräldrarnas jobb när det drar kriser över ett av regeringens åtgärder mer och mer osäkert samhälle och försäkringskassans pengar inte kommer.

För det är självklart att barn märker av sånt, de ser tidningsrubriker som skriker ut skrämselpropaganda om miljarder sjukdomar man inte kan veta om man har, de pumpar ut att allt håller på att gå åt helvete. Barnen kan se rubrikerna och löpsedlarna, men de kan inte läsa artiklarna som förklarar och fördjupar. Då behöver de vuxna som förklarar, för även om det faktiskt på riktigt är läskigt med nedskärningarna som sker i offentlig sektor och att mamma och pappa kan förlora jobbet så är det en trygghet i att veta vad det handlar om, att någon förklarar.

Därför är det föga förvånande att barn vill ha mer samtalstid med sina föräldrar och inte lek, pyssel eller fotboll!

/Mattias

Andra bloggar också om:
, , ,
Kolla även in följande gamla blogginlägg:                       
Det är dyrt att köra bil go vänner!
Sänkta arbetsgivaravgifter gav få och dyra jobb

Vi säljer ut bankkrisens stabilaste motmedel!

Intressant? [AB][svt][hd][Sydsvenskan][DN]


Inga kommentarer: