måndag, oktober 27, 2008

Författaren Bin!

I en förvånansvärt lättsinnig artikel i DN i dag skriver Ossi Carp om att Bin Laden planerar en bok om sin och Al-Quaidas kamp. Förvånansvärt med tanke på de brösttoner som ofta tas till när det handlar om Bin och gänget.

Men det är utan tvekan intressant att få läsa Bin Ladins egen version av berättelsen om Al-Quaida. För jag finner det högst tvivelsamt att han bedriver sitt krig mot väst, om det nu är ett krig mot väst, på grund av något grumligt frihetshat. Kanske koimmer det fram, som han sagt flera gånger innan, att det handlar om USAs truppers placering i Saudi Arabien. Ett land man så där i förbigående kan påpeka står USA väldigt nära, samtidigt som det har en diktatur som får de flesta att dra efter andan när de läser om de fruktansvärda brott mot mänskliga rättigheter som begås där. Men, det är en annan artikel och ett annat ämne. Fast jag kan inte låta bli att ändå poängtera att varken Bin eller USA tycks ha några problem med just detta.

Nåja. Det kan ju faktiskt vara till och med lärorikt att veta hur en av världens med kända, och kanske samtidigt minst kända, män tänker om sig själv. Man undrar hur han diskuterar kring t.ex. könsroller.

Det skulle också vara intressant att veta hur han motiverar mord på oskyldiga muslimer, något som torde strida mot hans egen lära. Fast det är nog riskt att man blir mörkrädd.

Kanske blir det läskigast för den kristna högern att finna att de har så många gemensamma ståndpunkter med denna djupt obehagliga person. Dödsstraff, mord på oskyldiga av annan trosuppfattning, kvinnans underodning, för att bara nämna några få saker.

/Mattias
Bin Ladin skriver bok

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Technorati Taggar: , , , , , , ,

Inga kommentarer: