tisdag, oktober 14, 2008

En spricka i alliansen! Ohederlig rapportering

Det har talats vääääääääääääääääääääldigt mycket om en spricka, om vacklande samarbete och annat om oppositionen de senaste dagarna. Skulle väl kunna länka till en miljon olika sidor där detta ältas fram och tillbaka, upp och ner och in och ut. Men nu handlar det om nåt större. Det finns nämligen en spricka i alliansen. Jag kan i dag, som första blogg, och innan nån annan tidning avslöja denna rafflande nyhet.

I dag på eftermiddagen uppdagades att det finns en stor kris inom alliansen i Stockholm. I Stockholm kunde Alliansen inte hålla sams undet ett sammanträde och mötet var tvungat att ajourneras  för att de skulle kunna gå in i ett annat rum för att försöka jämka sig och komma sams. Något som när de kom ut visat sig vara omöjligt och alliansen var för splittrade för att kunna stoppa ett förslag som oppositionen stod bakom. Är detta börjar på en större spricka i Alliansen i stockholm.

Så här hade jag kunnat skriva och avsluta om jag hade velat. Men det hade varit ohederligt, även om det är sant. Ohedelrigt inte bara för att det rörde sig om en teknisk struntfråga, det handlade det skulle byggas en läsesalong i kulturhuset!

Nåväl. Allt är dagsens sanning. Men det är dagsens andra sanning att det är helt okej att tycka lite olika, både här och där. Det är helt okej att det är tre olika partier och att de då och då faktiskt är oeniga, utan att det ska behöva va hela världen och något att yla om. Precis som det är helt okej att det inom vänsteroppositionen finns en del problem och olikheter, även om det är ganska stort problem om en inte ens får vara med. Fast då ska man ju komma i håg att centern faktiskt inte får vara med i Stockholmsalliansen. Det är till och med helt okej att det finns massa olika åsikter inom ett parti, som Vänsterpartiet till exempel, eller för all del också Moderaterna.

Problemet är istället att i dagens medieklimat tillåts det inte finnas några oenigheter, för oenigheter är tecken på svaghet. Men det är ju bullshit. I själva verket är det ju så att det är en styrka med oenigheter. Ett parti, en opposition, en allians utan olikheter är död och kommer aldrig ta sig framåt. Och kanske, kanske är det vad media i praktiken vill. För vad borgerliga medier blir alltmer mindre duktiga på att dölja är att man fikar efter ett tvåpartisystem. Tvåpartisystem kommer leda till mångfalden dör till fördel för de stora, stangerade partierna! Och det är uselt för demokratin! Fram för mer olikheter i politiken!

/Mattias

Inga kommentarer: