lördag, september 20, 2008

Fredrik Malm är antingen inte påläst eller oärlig, eller kanske både och!

Fredrik Malm skriver och förfäras på sin blogg över att Malmös socialdemokrater sponsrar kravaller. Detta med anledning av de kravaller (nåja) som uppstod vid Reclaim the Streets fest (nåja) i samband med ESF2008 som han föraktfullt skriver "pågår på gator, torg och på häktet".  Detta eftersom socialdemokraterna har "plöjt in 1,5 miljoner kronor i European Social Forum, ESF2008".

Jag vet inte om Fredrik Malm vet det eller inte, men ESF och Reclaim the streets är inte samma sak. Reclaim är inte en del av ESF, och inte är det tvärtom heller.  Reclaim står däremot närmare ESF 2008 Action Network som är något helt annat (nåja) och helt fristående från ESF2008. Fredrik kan ju själv gå in och läsa. Eller jag klipper och klistrar lite:

"ESF 2008 Action Network ska fungera som ett nätverk för de grupper - från övriga Sverige och Europa - som på ett oberoende sätt vill arbeta med och delta i massaktioner och andra aktiviteter i Malmö i samband med ESF. [...] ESF 2008 Action Network arbetar helt oberoende av det officiella ESF, politiskt såväl som ekonomiskt, och dess inriktning och målsättningar utformas efter hand av dem som deltar. Massaktionerna sker inte i motsättning till det det officiella forumet, men tar samtidigt ingen som helst hänsyn till den politiska agenda eller den praktik de mest penningstarka och tongivande krafterna kommer att uttrycka genom det officiella ESF."

Ang. att vänster vill införa "stövertramp som religion" vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Stöveltramp är nog inte det de flesta förknippar med den till förkrossande överväldigande majoriteten pacifistiska vänster utan snarare med de arméer som Malms egna parti anser att Sverige ska bli en del av genom att gå med i Nato. Det är, herr Malm, där de ekande stöveltrampen hörs som allra tydligast och det är kanske dessa du bör vända dig mot först.

/Mattias
Missa inte Fetknoppar - från bulle till pinne!, där jag och tre andra fetton beskriver vår vånda och glädje över viktminskningsproblematiken! Nu även med matlagningsTV!

P.S Alliansfritt Sverige skriver utmärkt här! D.S

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Intressant?

4 kommentarer:

Jonas sa...

Fredrik Malm är tydlig med att Reclaim the Streets och ESF inte är samma sak rent organisatoriskt. Men det betyder inte att de inte ingår i vänsternebulosan och stödjer/drar nytta av varandra, med i stor utsträckning identiska supportrar.

Mattias Ericson sa...

Var i sitt blogginlägg antyder han överhuvudtaget att det inte är samma sak rent organisatoriskt. Jag må vara korkad, för jag kan inte hitta något sådant alls. Citera gärna!

Mattias

Mattias Ericson sa...

Nu har jag även läst de kommentarer som ligger på bloggen, och ja där verkar det som han faktiskt vet att det är skillnad, men då är det ju ännu värre och oärligare att han gör de paralleller som han gör.

Anonym sa...

"Vänsternebulosan"?
Då borde alltså Alliansen ingå i "högernebulosan" tillsammans med skinskallar och brunskjortor?

800 deltagare i Reclaim the Streets uppförde sig exemplariskt...varför talar ingen om dem?
Varför är det bara ett dussin huliganerna och deras våldet man fokuserar på?