måndag, september 22, 2008

Det börjar så bra Gudmundsson, men varför slutar det så illa?

Jag läser med stort nöje svenskans ledarblogg i dag på morgonen där man i Fredrik Strages efterföljd har startat en youtubiana topplista. Ett rätt skojjigt initiativ och det första inlägget är till en början strålande. Inlägget handlar om hur hela Nordkorea gråter efter Kim Il Sungs död 1994.

Det är på ett besynnerligt vis vansinnigt skojjigt att titta på dessa gråtande koreaner. Gudmundsson skriver dessutom ganska roligt, men sen gör Gudmundsson sitt vanliga, gigantiska hopp för att kunna smutskasta vänstern i allmänhet och Vänsterpartiet i synnerhet. Att Vänsterpartiet har haft tvivelaktiga, och ibland förkastliga kontakter med andra länder kan väl varken vara en nyhet eller hemlighet för någon. Att det fortfarande finns marginaliserade personer som bär en romantiserad syn av vissa socialistiska stater är väl heller ingen hemlighet. Men för Gudmundsson så måste detta ältas och ältas och ältas. Allt för att gömma undan det faktum att det inte finns något i vår politik, vårt program eller vår praktik som på något vis stöder införandet av, eller upprätthållandet av diktatur.

Det är svårt att inte se detta som en del i en kampanj, inte en konspiration, från Svenskans ledarsida i samband med att V i praktiken står väldigt nära en ministerpost och högerpartierna riskerar en lång tid utanför makten efter de fyra år som är till ända om två. Exemplen på hur Gudmundsson försöker dölja sin skrämselhicka inför detta faktum genom att skriva insinuanta artiklar om diverse konstigheter i Vänsterpartiets historia kan göras lång, t.ex. här och här. Men han borde kanske lyssna på Per Schlingman och låta valet handla om framtiden och inte historia, fast för Schlingman kanske det handlar om att dölja den här listan av moderata fadäser.

Att partiets politik i dag, och sen väldigt, väldigt länge går ut på att jämna ut klassklyftor, att jämna ut könsklyftor, att skapa ett helt igenom integrerat samhälle, allt för att ge alla människor möjlighet att utvecklas på sina villkor till den person de själva vill vara, det vet alla som på ett seriöst vis studerat vår teori och praktik utan de ideologiska skygglappar Gudmundsson och SvD är så rädda för att människor ska lägga åt sidan. Därför blir det ironiskt nog så att ju mer SvD skrämmer med kommunistspkökets diktaturkrameri, desto mer är det dom som ägnar sig åt diktaturens kännetecken, tystande av opposition, brännmärka motståndare och förvanskande av sanningen. Det är avskyvärt!

/Mattias

Missa inte Fetknoppar - från bulle till pinne!, där jag och tre andra fetton beskriver vår vånda och glädje över viktminskningsproblematiken! Nu även med matlagningsTV!


P.S. Man undrar när vi får se ledarbloggsinlägg eller något annat från Svenskan som tar upp borgerlighetens kramande av apartheidsystemet i Sydafrika, Pinochet i Chile, Franco i Spanien, Suharto i Indonesien och så vidare. D.S

Intressant?

Ledarredaktionens blogg | SvD


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: