söndag, september 28, 2008

Brådskande allians skiter i demokratin!

Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms Landsting Birgitta Sevefjord har på sin blogg skrivit om hur odemokratiska Alliansen är i Landstinget:

"Alliansen i landstinget har bråttom, så bråttom att de stressar fram beslut i viktiga frågor utan att ge oss i oppositionen tid att reagera. I dag beslutade landstingsstyrelsen i ett ärende som rör fleråriga avtal för sjukhusen. En viktig fråga där vi behövde tid för diskussion och förankring i vår partigrupp. Men alliansen gav oss ett bud i går kväll som vi skulle svara på till klockan nio i morse.
Så fungerar ´demokratin´i Stockholms läns landsting under ledning av det moderata finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd."


Och det är lite obehagligt att känna igen detta ifrån både riksdagen och det egna arbetet i STadshuset. Det går så himla fort och det är, precis som Birgitta skriver, helt omöjligt att ta ställning till, och presentera egna alternativ. Jag har skrivit om detta tidigare. Läs gärna här.


/Mattias

P.S Märker att jag gjort något fel och sidan hamnat hos Twingly till en DNartikel, så ska det inte va. Den Twinglkylänken skulle gått hit: Tala om skatt - eller är regeringens ideologer smartare än DN´s D.S.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kolla också in följande gamla blogginlägg:                     
Skolk i betyget. Nja, det är nog inte en så brilljant idé ändå
Sänkta arbetsgivaravgifter gav få och dyra jobb
Alvendal, höga hus och konstigheter!


Intressant?
, , ,

Inga kommentarer: