måndag, september 22, 2008

Att ha bostadsrätt är inte alltid skoj! Mer om den skumma bostadsmarknaden.

Med anledning av min post i går kväll så vill jag också nämna Jinges inlägg i dag om att nu även Sverige får vara med och betala för krisen i USA, och i och för sig kanske hela finansvärlden. Det handlar naturligtvis om det enorma budgetunderskott som GWB har skapat för att kunna rädda finanssektorn genom att stoppa in hissnande 4620 miljarder kronor i kollapsade banker.

Kopplingen till mitt inlägg i går är följande "Förr lånade bankerna ut 90 procent av summan till en bostadsrätt, idag är det 80 procent. Och spricker denna bostadsbubbla på samma sätt som den på 80-talet så kommer bostadsrätter förlora över 2/3 av värdet. Endast de mest exklusiva objekten kommer att stå sig någotsånär prismässigt.[...] dessutom kommer de som köpt bostadsrätter och småhus att få se sina investeringar nästan pulveriseras.". Återigen, det är något märkligt med en marknad för bostäder när dess värde är så omöjligt att bestämma. För ingen kan välan rimligtvis mena att den som köpte en lägenhet för mer än ett halvår sen, (kanske till och med en vecka sen, kanske aldrig någonsin) skulle behövt ta in den amerikanska bolånemarknaden i sina funderingar över hur mycket de har råd att betala varje månad när de köpt sin bostad?

/Mattias

Missa inte Fetknoppar - från bulle till pinne!, där jag och tre andra fetton beskriver vår vånda och glädje över viktminskningsproblematiken! Nu även med matlagningsTV!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Intressant?

DN123 AB12 SDS SvD1 VG Dbl Pol it

Inga kommentarer: