onsdag, september 03, 2008

al-Barakaat fick rätt - att försvara sig!

Det går framåt för de mänskliga rättigheterna i vårt modernast av tidevarv. Al-Barakaat som fått sina tillgångar frysta av djupt tveksamt FN-beslut, har vunnit en dom i EG-domstolen. Inte så att de fått rätt i att deras pengar inte ska vara frusna, eller att de inte är terrorister. Nej, de har vunnit rätten att försvara sig, och till och med att yttra sig!

Man kan ju verkligen undra vad det är för rättssyn de människor har som tycker att man inte ska få ha rätt att varken yttra sig eller försvara sig. Hur sitter man och tänker? "Jag är så säker på att vinna det här att den jag strider mot ska inte få försvara sig" eller kanske är det snarare "Shit, om nån får veta sanningen om det här kommer jag aldrig att vinna, därför är det bäst att tvinga dem att hålla käften, och inte få försvara sig. Ja så gör jag!"

Det är djupt problematiskt att en sådan rättssyn har fått råda under så lång tid, det har satt djupa spår i samhället med patriot akter av östtyskt snitt i USA, mördade brasilianska medborgare i London och FRA i Sverige. Det är precis samma tankegång som ligger i grunden, och det är samma rädsla och feghet som har fått råda. Vi får hoppas att EG-rättens dom i dag är en start åt rätt riktning!

/Mattias

Läs mer här:
Medierna
SR, DN ,
SvD
Bloggosfären
Fredskoalitionen, Dumheterna


Technorati Taggar: , , , ,

Inga kommentarer: