måndag, april 21, 2008

Vissa måste till varje pris få bo kvar, medan andra snällt ska få flytta! om skillnaden mellan allmännyttan och fastighetsskatten

Minns ni debatten om vikten av att avskaffa fastighetsskatten? Ett av de starkaste argumenten man kunde dra fram var alla dessa stackars gamlingar som inte hade råd att bo kvar i sin villa på grund av fastighetsskatten. Att man inte kunde visa upp ett enda exempel var en annan sak, men det var väldans viktigt att ingen skulle behöva flytta.

För några dagar sedan kom regeringens enmansutredare med sitt betänkande om hur allmännyttan ska kunna slaktas på bästa sätt. Genom att den helt enkelt inte ska få vara allmännytta längre utan måste istället gå med vinst och bedrivas så att säga affärsmässigt. Med andra ord ska det vara så dyrt som möjligt att bo. Hurra va bra att inte den mänskliga rättigheten att få bo ska kunna komma alla till dels. Men det jag egentligen vill påpeka är att han Michaël Koch säger att:

- Blir det för dyrt att bo får man byta bostad.

Om nu alliansen går på den här linjen så är det ju intressant att de som bor i villa måste till varje pris kunna bo kvar, även om man inte kan visa på en enda som tvingats flytta på grund av fastighetsskatten. Men om man inte har råd med det utan bor istället i en hyresrätt, så ska man tvingas flytta om man inte har råd med kanske upp till dubbel hyra, vilket vi vet att många inte kommer ha. Så kan det gå när världen är blå.

/Mattias

andra i samma ämne

http://vansterekonomi.blogspot.com/2008/04/marknadshyror-nu-som-lagfrslag.html

http://boilund.wordpress.com/2008/04/24/staten-och-kapitalet-de-bor-i-samma-bostadsratt/

http://esbati.blogspot.com/2008/04/ngra-tips.html

http://alliansfrittsverige.blogspot.com/2008/04/april-22-2008-kristdemokraterna-fuskar.html

Inga kommentarer: