måndag, april 21, 2008

Nätstudiecirkel om Trondheimsmodellen | Stadsdelsgrupp.org

Quoted from http://stadsdelsgrupp.org/node/69:

 

Nätstudiecirkel om Trondheimsmodellen | Stadsdelsgrupp.org

Nätstudiecirkel om Trondheimsmodellen

 

 

Skrivet av Gränby-Kvarngärdet tis, 2008-04-15 08:22 in

 

ABF i samarbete med Socialistiskt forum i Uppsala kommer att ordna en nätstudiecirkel om Trondheimsmodellen.

 

Studiecirkeln kommer att pågå i ca sex veckor vilket ger en läsning på ca 30-40 sidor i veckan. Det är inga problem att hoppa in i cirkeln även om man missar någon av de två första gångerna om man vill vara registrerad som medlem i cirkeln. Maila till herman.geijer@abf.se om du vill gå cirkeln så kör vi igång så fort vi fått in tillräckligt med anmälningar.

 

Praktiskt så ska alla som deltar i cirkeln skriva ett inlägg om det man läst på ca ½ A4 sida (200 ord kanske?) samt diskutera i forumet (http://abfu.forumakers.com/) för att räknas som närvarande på cirkeln. Det är ett förslag om andra har någon annan idé så är det välkommet. ABF kommer att låna ut böcker till alla deltagare. Herman Geijer kommer att vara studiecirkelledare, fixa med listor och administrativt hjälpa till, plus delta i cirkeln.

Trondheimsmodellen är en bok som handlar om två exempel på hur arbetarrörelsen kan ta tillbaka initiativet och vända den negativa trenden med privatiseringar och högerpolitik. Att gå tillbaka till folkrörelsearbetet och gräsrotsarbete. Boken är skriven av Aron Etzler som är chefredaktör på Flamman. Mer info om boken här: http://karnevalforlag.se/bocker/trondheimsmodellen

Inga kommentarer: