fredag, april 25, 2008

Miljöpartiet tar inte heller avstånd från Kuba på sin hemsida

,,,,,,

 

Miljöpartiet upprör sig på DNdebatt i dag över att Vänsterpartiet inte tar avstånd från Kuba på sin hemsida. Men det blir lite skojjigt att när jag söker igenom Miljöpartiets hemsida kan jag inte hitta något avståndstagande från Kuba. Stöder Miljöpartiet Kuba?

Om man söker igenom Miljöpartiets gemensamma arkiv kan man dock hitta två texter som kan sägas tar avstånd från Kuba.

Tydligast är detta i Dissidenter på Kuba av Bodil Ceballos, har dock några år på nacken, närmare bestämt fyller den faktiskt fem år i dag.

Den andra tydliga texten som finns är ironiskt nog skriven av en vänsterpartist, som efter texten skrevs förvisso bytt parti till Miljöpartiet. Det är Karin Svensson-Smiths Valet av Lars Ohly var ett misstag. Den är dock inte något ställningstagande emot Kuba, det är mer ett ställningstagande mot Vänsterpartiet.

Kritken ekar en aning tomt med andra ord.

I övrigt är kritiken i texten ganska mycket av ogrundade hugskott och inte så mycket saklig kritik som kan beläggas med fakta. Värst är väl egentligen pratat om vår sedelpress, det är så tydligt att de inte läser våra texter utan bara baserar sig på texter skrivna av våra motståndare, som nu mer och mer tydligt, Miljöpartiet sälla sig till. Det är sorgligt då ett rödgrönt alternativ i valet 2010 skulle ha varit, inte bara alldeles utmärkt, utan kanske oxå helt nödvändigt.

/Mattias

 

ETC

1 kommentar:

Anonym sa...

Så länge som Vänsterpartiet/Lars Ohly inte begriper vad demokrati är och vad diktatur är så är det bäst för Sverige om Vänsterpartiet fortsättningsvis lugnt och stilla försvinner från Sveriges politiska scen!