tisdag, mars 18, 2008

Borgarna raserar Järva

,,,,

Det är inte nådigt vad fräcka den s.k. alliansen i Stadshuset är. De hävdar att de vill sälja ut bostäder för att öka inflytandet för de boende, men när de boende inte vill bo på det sättet då väljer borgarna istället att sälja hela husen till privata värdar, och dessutom väljer man att riva en del av husen. Svenska Bostäder säljer 1 700 lägenheter, 75 % av sitt lägenhetsbestånd, i Husby till privata företag. I Hjulsta säljer man 1 200 lägenheter, till ett värde av 600 miljoner kronor. Detta gör naturligtvis att de politiska möjligheterna att lyfta Järva försvåras radikalt, för att inte säga omöjliggörs.

Vänsterpartiet har därför valt att hoppa av Järvalyftets politiska styrgrupp för att inte bli politiska alibin för en politik man inte alls står för.

- Vi tänker inte vara med i en styrgrupp där vi inte har något att säga till om, vilket de här fastighetsaffärerna visar att vi inte har. Med allmännyttan är det möjligt att hålla nere kostnaderna och ta ett helhetsgrepp om renoveringarna, privata företag som agerar på en fri marknad har inga sådana möjligheter, säger Mehdi Oguzsoy (v), ledamot i Svenska Bostäders styrelse i ett pressmeddelande från Vänsterpartiets stadshusgrupp.

Det är flagrant nonchalans mot de människor som själva vill bestämma i vilken form av boende de ska bo i som borgarna visar upp, igen. Dessa människor som sagt nej till utförsäljning av sitt boende vill bo i allmännyttan, men det ska de inte få i alliansens valfrihetssamhälle. I den moderatledda alliansens valfrihet är det bara de själva som ska få välja vilka val som ska gälla alla, valfriheten är lika tunn som isen varit i vinter. Det är nästan så man kan tro att det är gamla dogmatiska plankommunister som centralistiskt kör fram sina idéer. Det blir nästan skrattretande med tanke på den valfrihetspropaganda som de oralt påstår sig stå för i debatterna stadshusfullmäktige.

Men det är klart, i sitt mål att rasera inte bara välfärden i Sverige, utan även mäniskors liv och bostäder är det klart att det är skönt att gömma sig bakom vackra ord.

/Mattias

SvD

DN

http://www2.vansterpartiet.se/storstockholm/upload/stadshuset/Pressmeddelande2008/Idag%20sänks%20Järva.pdf


Inga kommentarer: