fredag, september 14, 2007

Stoppa Rasismen. Del 1.

Rasismen ökar i Sverige. Politikerna blåser under detta genom mängder av förslag som direkt slår mot invandrares möjlighet att etablera sig i det svenska samhället, man skapar bevakning av de invandrade delarna av befolkning som leder till att den okritiske leds in i tron att det finns ett allvarligt hot mot Sverige från delar av vår befolkning.

Argument för rasism är vanliga, och alltid lika märkligt korkade, men kan i bland vara svåra att slå hål på. Som att invandrade svenskar skulle vara mer benägna att begå brott. Det kan återigen den okritiske till och med tycka sig kunna belägga med en undersökning från BRÅ häromåret när resultatet basunerades ut i media om att nu var det belagt, invandrare begår fler brott. Problemet var bara att det var inte vad undersökningen visade på. Undersökningen visade istället på att invandrare oftare blev misstänkta för brott, vilket så klart är en helt annan sak. Men det sa man inte i media. Därför har även media en väldigt stor del i den rasism som sprider sig och hotar leda ett främlingsfientligt, nazianstruket parti in i riksdagen om tre år. Detta måste sjävklart stoppas.


Jag kommer här på Pooma försöka dra mitt strå till stacken genom att då och då lägga ut inlägg som motar tillbaka rasisternas argument i en serie med det fantasifulla namnet "Stoppa Rasismen!".

Det första inlägget kommer att handla om det bizarra argumentet vi har rätt att bo här men inte andra och att denna rätt i grunden är byggd på ett normerat vi-och-dom-tänkande där vi är mer värda än dom och att man antingen får gå med på allas lika värde och därmed rätt att bo, eller säga att olika människor är värda olika mycket.

Nästa inlägg kommer behandla påståendet om att vi inte har råd att ta emot fler invandrare, när det i själva verket är så att vi inte har råd att inte ta emot fler invandrare.

Därefter kommer jag bl.a.a ta upp ämnen som att svenskarna kommer försvinna, vår kultur är hotad och den livsfarliga islamiska terrorismen.
Min förhoppning är att detta ska ge alla antirasister en del att stå på om man känner sig osäker, och då också ge rasisterna mindre mark att stå på och i slutändan falla!

Till första argumentet: Det mänskliga!
Till det andra argumentet: Det ekonomiska!
Till det tredje argumentet: Det Svenska argumentet!

/Mattias

Inga kommentarer: