tisdag, augusti 21, 2007

Världen spårar ur

Läser på Esbatis blogg om en situation som verkligen visar på det bizara i den världsordning som håller på att etableras. En 7-årig pojke har blivit gripen och kvarhållen tre gånger eftersom han haft samma namn som en som förts upp på USA´s märkliga lista över terrorister. Ni vet den listan som gör att om man heter Mohammed, eller Omar, eller Ahmed eller nåt annat terroristklingande namn gör att man får svårt att få fram pengar via amerikanska banker, som gör att man kan bes kliva av flygplanet och sånt där.

Men det är så klart ett billigt pris att betala för vår frihet. Alltså för oss som heter Mattias, Anders och Olof och aldrig kommer att bli extra granskade på flyget. Om vi inte skaffar flickvänner som heter Yokoichi som måste visa legitimation efter inchekningen på vägen ut till planet. Eftersom bagaget står på henne. Men som sagt, det är ett billigt pris att betala för vår frihet. Fast det blev ganska dyrt för den där manne från brasilien som ade en ryggsäck och sprang för att hinna med tåget.

Är det nån mer än jag som tror att den pojken som naturligtvis inte är terrorist i dag löper en högre risk att bli terrorist än om han inte behandlats på det här viset? Är det nån mer än jag som tror att det här har gjort nån fler person benägen att spränga andra människor? Är det nån mer än jag som tror att syftet med antiterrorlagar kanske inte är att bekämpa terror utan nåt annat??

/Mattias

Esbatis kommentarer: Den globala kampen för individens frihet går vidare

1 kommentar:

Henrik Forsberg sa...

Kom inte till mi blogg om ni vill få en läsvärd upplevelse