torsdag, augusti 16, 2007

Nu börjar det hända saker i USA, världens förnämsta demokrati!

Nu börjar det hända saker i USA. Enligt dagens DN så kommer USA att börja använda sina egna spionsateliter mot den egna befolkning. Tillsammans med Patriot Act och Homeland Security kan man ställa sig frågan om det någonsin funnits ett land där bevakning kunnat vara så effektiv och helomfattande som den som just nu skapas i USA. Det är otäckt. Väldigt otäckt.

Men som vanligt kommer det väl även i Sverige att försvaras med att det är bara den med orent mjöl i påsen som har nått att frukta. Men vem vet när ditt mjöl börjar betraktas som skitigt? Hur länge dröjer det innan USA börjar sälja sina tjänster till andra länder så att Sverige t.ex. kan köpa spionering av vårt eget land för att hålla oss i schack?

/Mattias

Läs även: Halleluja så bra Michel är!
Esbatis kommentarer: And Justice for All (fuck the liberty stuff, however)

2 kommentarer:

daijo sa...

Är det nån som är förvånad egentligen? Det är bara en liten del i en stadig utveckling mot rent tyranni. Tror inte heller att valutgången 2008 kommer göra någon skillnad.

Pia sa...

De som inte har rent mjöl i påsen... Du har rätt, det är dessutom fullständigt omöjligt att dra gränser mellan de "goda" och de "onda" trots att många försöker, lite som i Israel, där inte bara de palestinier som haft att göra med fel organisationer fängslas och torteras, utan också deras grannar, släktingar, gamla klasskompisar... Var drar man gränsen? Inte så lätt.
http://funderar.wordpress.com