måndag, augusti 13, 2007

Bevis för Guds existens!

Av nån anledning får följande två nyheter mig att tänka på ett av de argument för Guds existens som jag tror härstammar från den här websidan (jag hörde det av den utmärkte Richard Dorkins i hans bok the God Delusion som jag rekommenderar alla att läsa).

Den första nyheten är att en kyrka håller på att rasa ner för ett stup och ut i havet. Den andra att en man knallat in i en kyrka och skjutit vilt omkring sig och dödat tre personer, men han lät barnen gå ut först.

Gudsbeviset det får mig att tänka på är följande.

"Ett flygplan störtar, alla dör utom ett litet spädbarn som klarar sig med 3e gradens brännskador. Därför måste Gud existera!"

/Mattias

Länktips:
Halleluja va bra Michel är!
Who the fuck is Jesus
Jesus for sale

5 kommentarer:

John Olsson sa...

Det finns idag cirka 2.5 miljarder kristna på denna Jord och vi ser och upplever något du inte kan se (ännu i alla fall).

Titta runtomkring dig så ser du beviset att någon/något enormt mycket större och smartare än vi människor har skapat allt detta. Det var ingen olyckshändelse. T.o.m. Albert Einstein håller med om detta.

John

noctivagus sa...

Gud finns inte. Och de som påstår annat är tyvärr inte vid sinna sinnens fulla bruk. Rent vetenskapligt finns inga bevis. Gud (kristen, muslimsk eller judisk) är bara ett verktyg att tygla folk och tvinga dom göra vad "prästerna" säger. Det hela visas genom den förra kommentaren att man "måste se". Rent logiskt tänkande går inte ihop med religion.

Mattias Ericson sa...

Jag vill inte gå så långt som att kalla religion sinnesjukt som noctivagus antyder, men visst är det något märkligt i att ge upp logiken för att behålla Gud, för det är trots allt det man gör, och hur kan man då veta någonting egentligen? Handlar allt om att låta sin känsla styra?

Jag kommer att bemöta Johns argument i ett separat inlägg om en liten stund, men en bebis måste pussas och nattas först.

/Mattias

else-marie sa...

Gud låter sig inte vetas, säger forskaren Jane Svennungsson i boken "Guds återkomst". Det handlar om tro dvs det omöjliga som är det mer än möjliga som vi ändå måste sträcka oss emot. Exempel på en sådan omöjlighet är absolut rättvisa, absolut sanning men denna måste vila i osäkerheten, vi har inga garantier ändå tror vi.

Mattias Ericson sa...

Fortsättning i detta inlägg: Bevis för Guds existens del 2

/Mattias