onsdag, augusti 22, 2007

Allsång mot alliansen

Söndag den 2 september klockan 18.00 kommer stockholmarna att sjunga allsång mot högern i Vitabergsparken, organiserat av Socialdemokraterna, LO, Ung Vänster, SSU och Vänsterpartiet Storstockholm.

-Jag sjunger allsång mot högern för att jag är emot deras politik. De här sångerna har bra och starka budskap, säger Kajsa Grytt som är en av artisterna som leder allsången tillsammans med Sanna Carlstedt, Stefan Ringbom och Maria Lindström.

– Många av oss känner oro och en enorm frustration över den idag förda politiken i Stockholm. För att inte bara vara arga och frustrerade i tysthet, bjuder vi in alla stockholmare, organiserade och oorganiserade, unga och gamla, infödda och utlandsfödda till att sjunga ut den 2 september! säger Marianne Eriksson, distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

– Vi tror att detta är ett mycket bra tillfälle för stockholmarna att samlas och tillsammans visa vad vi tycker om den högerledda alliansens systemskifte. Nu höjer vi våra röster för att höras, säger Bosse Ringholm, ordförande för Stockholms arbetarekommun.

Sånger av Wiehe, Vysotski, Hoola Bandoola band, Nationalteatern med flera kommer att framföras. Inträdet är gratis. Organisatörernas idé är att allsången ska fortsätta att sjungas i Vitabergsparken, varje år fram till valet 2010.

Inga kommentarer: