måndag, juli 09, 2007

Dagens länktips: Sestrajcics Universum!

I valet 2006 hade Stockoholms Vänstern varit kloka nog att försöka samordna de olika organisationerna Landstinget, Distriktet och Stockholms Stad. Av massa olika anledningar som kort kan sammanfattas i att man lärt sig av historien. Som komplement till detta anställdes en valledare för första gången. Det var en alldeles utmärkt kamrat som gjorde ett fantastiskt arbete. Maken till engagemang får man nog leta i hela partiet för att hitta, om det ens är möjligt. Daniels Sestrajcics arbete var makalöst. I dag hittade jag hans blogg, Sestrajcics universum. Varmt rekomenderad läsning!

En par guldkorn:

"PM jag har ett enkelt, väldigt känslomässigt, budskap till dig:Nästa gång, när du sitter och filar på en artikel om den svenska debatten, fråga dig då vad de 650 000 oskyldigt mördade, civila irakierna, tycker om din saknad av den “öppna, pluralistiska och prövande debatt” som krävde bombning av Irak. Och håll käften tills du kommer tillbaka med något som åtminstonne liknar reflektion och självkritik."
"Jag menar var i helvete är vi på väg. Vad är det för ett djävla skitsamhälle som driver en 59-årig - FEMTIONIO ÅRIG - man till en sådan desperation att han försöker råna en bankdjävel på “en mindre summa pengar”?
Jag satsar mina stålar på utsliten kropp, förbrukad och utkastad. Inte lönsam längre. Tack för god insats, adjö. Hopplöshet, maktlöshet. Kanske en usel sjukpenning eller a-kassa som riskerar att sänkas till svältgränsen. "
"Personligen tycker jag att det borde finnas ett förbud mot bostadsspekulation. I förlängningen bör alla bostäder socialiseras och de boende få en stark brukarrätt som innebär större makt och inflytande i sitt boeende utan att för den skull tvingas in i marknadens hysteri kring bostäder. Det är samhällets ansvar att det finns bostäder med hög standard till alla som bor i vårt land."
Tre texter jag önskar jag själv skrivit.

/Mattias

1 kommentar:

Daniel sa...

Tack så mycket för uppmuntrande ord. Det ser ju till och med schysst ut när du lyfter fram delar av texterna, de som jag svettats med och inte alltid tyckt var bra ser ju faktiskt ok ut.

Gillar att läsa din blogg med i hemlighet - inte minst för att den är så djäkla snygg.

Hoppas du mår bra annars.