måndag, maj 21, 2007

Rädda Ungdomsmottagningen och andra verksamheter i Rågsved!

Rågsveds Ungdomsmottagning har legat i Rågsved i snart 24 år. Nu hotas den av nedläggning och sammanslagning med ungdomsmottagningen i Enskede. Vi måste därför visa för stadsdelsnämndens borgerliga majoritet att vi vill ha kvar ungdomsmottagningen i Rågsved.
Det finns så många ungdomar att vi behöver ha kvar båda ungdomsmottagningarna. Vänsterpartiet i Vantör har därför dragit igång den här namninsamlingen så att alla ska veta vad som händer i området och ha chans att protestera innan det är för sent.

Ungdomsmottagningen i Rågsved har byggt upp ett mycket bra samarbete i området. Många ungdomar 13 -15 år besöker mottagningen och många lever med en hedersproblematik. De får eller kan inte av ekonomiska skäl ta sig till en ungdomsmottagning som ligger längre bort.

Tyvärr hotas också andra verksamheter i Rågsved. En namninsamling är redan igång mot nedläggning av Rågvedsskolans äldre årskurser. Rågsveds måltidsservice som lagar mat till äldreboenden vill den borgerliga majoriteten slå ihop med en liknande verksamhet i Stureby. Det betyder att våra äldre som bor i servicehuset inte längre får mat som har lagas på plats.

Alla dessa försämringar beror på att den borgerliga alliansen fått makten i Stockholm och slagit samman stadsdelsnämnderna Vantör och Enskede-Årsta, vilket vänsterpartiet var emot.

Nämnden har inte beslutat än, så alla röster mot nedläggningarna är viktiga. Namninsamlingar finns uppsatta runt om i Ensekede-Årsta-Vantör och lämnas till nämndens ordförande 30 maj kl. 18 i Årsta Folkets Hus.

/Mattias

texten stulen av Rosa Lundmark

1 kommentar:

Veronica sa...

Jag vill väldigt gärna skriva under protestlistan mot nedläggning av Rågsveds ungdomsmottagning. Ett i raden av idiotiska borgerliga förslag. Hur dum får man bli egentligen?

Kan du ordna så att jag skrivs upp (jag är väldigt sällan i Vantör nu för tiden)?

MKH

Veronica Ekström, socionom, Stockholm