måndag, oktober 30, 2006

Bruce är i stan. Igen. - om verkligheten och dess beskrivning.

Som obotligt Brucefan är det så klart alltid lite pirrigt morgonen innan en konsert. Inte som när man var 18 och det var nervöst månader i förväg, eller för den delen 29. Men efter ett par månaders, jaha-han-kommer-igen-känsla är det först nu 12 timmar innnan konserten som man känner sig lite störd i sitt vardagsliv. Fast det började lite i går när man kunde läsa att hans trailer krockat på vägen till Norge. Det var skönt att återigen få uppröras över kvällspressens underliga sätt att beskriva verkligheten.

I expressen beskriver man olyckan med underrubriken att lastbilen kunde han fallit i vattnet, men det var tydligen långt i från att den gjorde det eftersom borar är byggda för att det inte ska hända och bron fungerade. Dessutom hade man en bild på Bruce med skadad arm. DEt kan ju få de flesta fans att bli lite oroliga. Men tittar man noga på bilden så ser man (alltså om man är dum i huvet som jag och några andra) att bilden är flera år gammal och kommer från the Rising turnen. VA FAN! Eller, VA SKÖNT! Men en sak är återigen bevisat, lita aldrig på media. Drar mig till minnes den här grejjen:


Den 05-06-27 12.23, skrev "Mattias Ericson" :
Hej hej!

Jag sitter och funderar lite kring den där hälsningen ni skrev att Bruce plitade ner på ett papper med en lånad penna i Göteborg. Det är så märkligt att det inte är med hans handstil, och att det är skrivet med två olika pennor? Hur gick det till, tog det slut på bläck eller vad hände? Varför är det inte hans handstil? Och hur kommer det sig att han skrev precis den hälsning som flera reportrar sprang omkring med på papper innan Bruce dök upp utanför hotellet? Märkligt sammanträffande.

Som fans är det förstås lite småkul att läsa om favoriten, men man vill ju vara säker på att det man läser är sant!

Vänliga hälsningar och med hopp om att få ett förklarande svar

Mattias
www.pooma.se

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Martin S öderströ m [mailto:martin.soderstrom@aftonbladet.se]
Skickat: den 29 juni 2005 09:30
Till: Mattias Ericson
Ämne: Re: ”Publiken+var+helt+otrolig”

Hej Mattias.
Vi skrev ner en egen midsommarhälsning för Bruce att skriva under - för att spara tid. Vi informerade honom om vad hälsningen innebar och FRÅGADE om han ville hälsa detta till sina fans via vår tidning. Han svarade ja, och tyckte det var en kul idé.
Då han kom ut från hotellet använde han en annan penna, som slutade fungera nästan direkt. Därför lånade han den blå, och därför är det två olika pennfärger på lappen.

Hoppas detta duger som svar.

Mvh
/ Martin Söderström, Aftonbladet

Den 05-06-29 10.12, skrev "Mattias Ericson" :


Hej!

Tack för ditt snabba och förtydligande svar.

Men att skriva ner en hälsning och be någon skriva under kan väl inte kallas för att den personen ”plitar ner en hälsning”`? Det är väl snarare att han godkände Aftonbladets förskrivna hälsning, hade inte det varit en mer korrekt beskrivning? För om man läser den artikeln så är väl det första man tror att det var så att han skrev ner hälsningen själv, att det var så här det gick till antyds ju inte alls i artikeln. Man får ju en konstig uppfattning om vad som verkligen hände där utanför hotellet.


Vänliga hälsningar
Mattias, som hoppas på fler förklaringar
www.pooma.seHej igen Mattias.

Du har helt rätt i att det kunde varit tydligare, helt klart. Men hur som helst: Bruce tyckte det var kul att hälsa fansen via Aftonbladet – det tycker jag är huvudsaken.
Ha en skön sommar!
Mvh
/ Martin S, AB."

Nu ska ingen tro att det var så viktigt egentligen, men det visar på kvällspressens syn på verklighetsbeskrivningar. Det är en ganska stor skillnad på det som beskrevs och hur det beskrevs, att det sen var en skitsak är ju en annan sak.

Detta om detta. Nu ska jag värma upp inför konserten och framförallt umgänget med Niklas och Michel och jag har blivit lite mer 18-åringsnervös under tiden jag skrivit.

/Mattias

Inga kommentarer: