söndag, augusti 27, 2006

Vem ska få bo i ett folkpartistiskt Sverige?

Läser att Lars Leijonborg uttalat sig kring invandring i SydSvenskan: Kanske fler invandrare, men invandrare som tar del i svenska samhället.

Man måste verkligen fråga sig hur Lars Leijonborg tänker sig. Hur ska vi veta att dessa invadnrare tänker ta del av det svenska samhället eller inte? Ska de skriva kontrakt och om det visar sig att de inte kan uppfylla det få lämna landet efter sig tre år? Eller ska vi titta dem i ögonen och fråga: Tänker du delta i det svenska samhället?

Kanske tänker sig Leijonborg att det är de som lär sig språket som tänker ta del i samhället. Om man lär sig språket får man stanna om man inte gör det får man gå. Jag vet inte, jag förstår inte.

Vad betyder det att man tar del av de svenska samhället? Vad ska man göra för att vara tillräckligt delaktig i samhället? Vad ska vi göra med de i Sverige födda personer som inte verkar ta särskilt stor del i samhället, ska de få lämna Sverige då eller? T.ex. en person som enbart sitter hemma, tittar på TV och lever på ett arv. Ska den personen måsta lämna Sverige i ett folpartistiskt Sverige?

Oavsett vilket verkar detta vara ett mycket svårgenomförbart krav, dessutom oanstänidgt. Alla människor som har behov av att bo i Sverige ska självklart få göra det. Sveriges problem är inte att det finns för många invandrare som inte vill delta i det svenska samhället, problemet är att det finns många infödda etniska svenskar som inte vill släppa in andra människor!

/Mattias

Tack Rosanna för uppslaget

Inga kommentarer: